Immense stofzuiger maakt een werf in een wip stofvrij

bbp-werfBouwbedrijf Frederik Brosens uit Weelde trekt met een uniek toestel naar de markt. Het gaat om een immense stofzuiger die in Italië als demotoestel is gebouwd. “Hiermee kan een werf op een snelle manier volledig stofvrij worden gemaakt, heel belangrijk wanneer er met PUR (isolatie) wordt gespoten”, zegt zaakvoerder Frederik Brosens.

Al 15 jaar is Brosens actief in de bouw, voornamelijk voor nieuwbouw en renovaties van particuliere woningen. Bij het bedrijf werken 16 mensen en die zijn actief in heel de provincie Antwerpen en aangrenzende regio’s. “We merkten dat het stofvrij maken van een bouwwerf vaak een probleem is”, zegt hij. Dat deed hem beslissen om zo’n 100.000 euro te investeren in de grote industriële stofzuiger. “Die kan volledig autonoom werken op basis van een dieselgenerator en met de afvoerslangen geraken we 150m ver. We kunnen er aanzienlijke hoeveelheden stof en puin mee verzetten”, somt hij de voordelen op.

Apart bedrijf
Voor de werkzaamheden met de stofzuiger werd een nieuw bedrijf opgericht: Brosens Bouw Partners. Maar voorlopig loopt het nog niet echt storm. “Ik denk dat we nog te weinig bekend zijn. Heel wat aannemers hebben ook hun eigen systemen met kleine industriële stofzuigers. Waar we al geweest zijn, vragen ze ons in ieder geval terug.”