Poolse modemerken zijn nu nog een grote onbekende in de Benelux, maar daarin wil Ily Fashion uit Hulshout verandering brengen. De groothandel in Poolse kwaliteitskleding heeft intussen een 40-tal winkels als klant. “Wij geloven in Poolse mode van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen”, zegt zaakvoerder Daisy Schellens.

Naast de zaakvoerder bestaat het team uit Jorinde Oversteyns, Agnieszka Gospodarczyzk en Dominika Tartanus. “Agnieszka en Dominika leggen de contacten met de leveranciers en gaan de baan op naar de winkels”, vertelt Daisy Schellens. “In Polen is een jonge en nieuwe mode-industrie ontstaan. Er wordt vooral verkocht in de vroegere Oostbloklanden, maar bij ons blijven de Poolse collecties ondergewaardeerd.”

Eerste importeur
Ily Fashion biedt de merken Piu, Zaps en Ezuri aan en vermoedt daarmee de eerste importeur van Poolse kleding in de Benelux te zijn. “We brengen producten die net iets anders zijn. Klassieke stijl, maar evengoed casual. We brengen producten met een meerwaarde en ambiëren Ily Fashion uit te bouwen tot een naam, bekend om gegeerde dameskleding.”

De invoerder werkt alleen B2B en biedt zijn klanten het cash & carrysysteem aan, waarbij de groothandel stockeert en de winkels naargelang de noodzaak kunnen bestellen. Ily Fasion is gevestigd in co-workingspace Y-zone in het industriepark van Hulshout. Later deze maand is er een modeshow voor professionelen waarbij de herfstcollecties worden getoond.