ILB Interieur in Kasterlee is klaar met de inrichting van het nieuwe kantoor van notarissen Deflander & Vanberghen in Oud-Turnhout. Door het groeiend aantal medewerkers was het vorige te klein geworden en bovendien was het een huurpand. Helemaal in lijn met het nieuwe werken is in de nieuwbouw een ruimte voorzien voor een pool- of pingpongtafel.

De opdracht bereikte ILB Interieur via aannemer Fransen uit Oud-Turnhout, die de bouwwerkzaamheden voor zijn rekening nam. Het nieuwe pand aan de Steenweg op Sevendonk heeft een kantooroppervlakte van 700 vierkante meter. Een 15-tal medewerkers krijgt er een werkplek.

Speciaal project
“Voor ons was dit wel een speciaal project,” vertelt zaakvoerder Luc Beullens van ILB Interieur. “Samen met de notarissen werkte onze vaste interieurdesigner een concept uit waarin zowel bezoekers als medewerkers zich echt thuis kunnen voelen. Nagenoeg alle interieurelementen zijn van onze eigen hand: wanden, binnendeuren, meubelen, gordijnen, plafonds,… Ook moderne technologie werd niet geschuwd. Zo zal je het voorlezen van de aktes op een scherm kunnen volgen dat nadien in het meubilair verdwijnt.”

Het nieuwe notariaat bestaat grotendeels uit rustige, afgesloten kantoren en leeszalen. Door de indeling en het gebruik van glazen wanden voelt de ruimte groot en open aan. Verder zijn er nog groeimogelijkheden. Luc Beullens: “In dit nieuwe pand kunnen ze zeker een aantal extra mensen huisvesten. Maar naar ik begrijp zal de vrije ruimte voorlopig vooral voor ontspanningsdoeleinden worden gebruikt. De notariële sector wordt steeds prestatiegerichter en veeleisender. Daarom komt bij de job van de juristen en administratief medewerkers wel eens wat spanning en stress kijken. Een pool- of pingpongtafel waar ze even kunnen ontladen, lijkt daar dus perfect op zijn plaats.”