19 6dejaarsleerlingen van het Sint-Jozefinstituut in Geel volgen vandaag een trainingsdag bij ILB Interieur in Kasterlee. Ze leren er werken met Kerrock van Solid Surface, een materiaal dat wordt gebruikt in keukens, badkamers en douches. “De verwerking vraagt heel wat kennis en hiervoor hopen we door de samenwerking met de school een degelijke basis te leggen”, zegt zaakvoerder Luc Beullens van ILB. Een specialist van invoerder Vink uit Heist-op-den-Berg verleent ook zijn medewerking.

Beullens startte de schrijnwerkerij zo’n 20 jaar geleden vanuit de garage van zijn vader in Tielen. Sinds 4 jaar zit het bedrijf op de huidige locatie aan Biezenveld in Kasterlee. Er werken intussen 30 mensen, die actief zijn in binnen- en buitenland maar hoofdzakelijk in de Kempen.

“De secundaire scholen kunnen helaas hun leerlingen zelden of nooit opleiden om met de materialen van de toekomst te werken”, legt Luc Beullens uit, die zelf een oud-leerling is van het Sint-Jozefinstituut. “We vinden het dan ook onze plicht om intensief samen te werken en leerlingen de kans te geven om bij te leren over de nieuwe ontwikkelingen.”

Geloven in samenwerking
De opleiding van vandaag beperkt zich tot 1 dag, maar het bedrijf heeft jaarlijks ook stagiairs van de school die dan een aantal weken blijven. Velen kunnen er nadien aan de slag. “We geloven sterk in de kracht van samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs en graag spelen we daar een trekkersrol in, in de eerste plaats door jonge mensen te prikkelen om voor een praktijkgerichte opleiding te kiezen. De waarde van goed vakmanschap wordt vandaag naar ons aanvoelen sterk onderschat”, besluit Luc Beullens.