Asbest Partners: "Ik heb werk voor zeker nog tien man"

museumMet de werken aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen haalden ze een van de mooiste opdrachten van de laatste jaren binnen. APB (Asbest Partners België) maakt het museum asbestvrij. “Het is een werk dat ons zeker nog tot eind volgend jaar zal bezig houden”, zegt Hans van Kasteren.

Asbest Partners België heeft geen te kort aan werk. Wel integendeel zelfs. Het bedrijf komt handen te kort. “Ik kan vandaag meteen tien bijkomende mensen aan het werk zetten”, zegt van Kasteren. “Het is gewoon onvoorstelbaar hoe druk we het hebben. Alleen vind ik gewoon geen volk. Leg me dat maar eens uit”, zucht hij.

De verwijdering van asbest in oude gebouwen is vandaag een miljoenenbusiness. Het komt erop aan de aanbestedingen te kunnen opvolgen. Wat vandaag kennelijk wel een probleem is. Ook voor APB uit Oevel. “We werken vandaag met 20 man. Het gaat uitstekend. Alleen zou het allemaal nog beter kunnen gaan. Indien we tenminste voldoende mankracht hadden.” APB is daarom dringend op zoek naar mensen “die op de een of andere manier vertrouwd zijn met de bouwsector.”

Hans van Kasteren nam APB drie jaar geleden over, samen met zijn zoon Danny. Asbest Partners België heeft met Asbest Partners Brabant ook een Nederlandse tegenhanger.