Ijzerhandel Van den Broeck haalt Joël Toremans aan boord

Joël ToremansJoël Toremans is de nieuwe algemene directeur van Ijzerhandel Van den Broeck in Herenthout. Tegelijk stuurt hij twee andere Belgische bedrijven aan die net als Ijzerhandel VDB deel uitmaken van de Franse groep Descours & Cabaud: Imes Dexis en Prodex-Nels, beide in Hasselt gevestigd. In totaal tellen die een 300-tal medewerkers.

Ijzerhandel Van de Broeck is een toeleverancier voor de bouwsector met winkelpunten in Herenthout en Malle en een staalhandel in Herentals. De ondersteunende diensten werken vanuit Herentals en Herenthout. Bij het bedrijf werkt een 60-tal mensen.

Herschikt managementteam
Met de komst van Toremans wordt het volledige managementteam herschikt. De commerciële organisatie wordt geleid door Wim Ducheyne (area sales director). Hij stuurt rechtstreeks de commerciële binnendienst aan en heeft daarnaast twee direct reports: Christian Eembeek (field sales coach), die verantwoordelijk is voor de buitendienst, en Gert Peenen (retail sales coach), die de leiding heeft over de retailactiviteiten met de shops in Herenthout en Malle.

Joël Toremans: “Mijn opdracht bestaat erin om onze organisatie aan te passen aan de nieuwe marktstructuren. De markt is volop in beweging. Zo is er bijvoorbeeld nieuwe wetgeving op komst over de ventilatie en het luchtdicht maken van woningen. Daarop moeten we zijn voorbereid.” Toremans werkt deels vanuit Herenthout en deels vanuit Hasselt. Hij was voordien actief als algemeen directeur voor de Belgische activiteiten van PaperlinX, een groothandel in de grafische sector.