Ijsmanneke richt zijn pijlen op bedrijven

ijsmannekeBij de start van het nieuwe ijsjesseizoen richt het Ijsmanneke uit Kasterlee zijn pijlen op het bedrijfsleven. Met een nieuwsbrief en nieuwe website wil het ondernemingen aanspreken om hun klanten en personeel te verrassen met een lekker ijsje. Het Ijsmanneke is met zijn veertig ijskarren het grootste ijsventersbedrijf in Vlaanderen.

“We krijgen geregeld de vraag of we kunnen langskomen bij een bedrijf”, zegt zaakvoerder Paul De Groof. “Daaruit leiden we af dat hier nog mogelijkheden zijn. We willen ons hier verder op gaan focussen. Vorig jaar zijn we daar voorzichtig mee begonnen maar dit jaar zetten we daar voluit op in.”

Gepersonaliseerde ijskar
Een voorbeeld wat ze nu al doen. “Voor een groot bedrijf in het Antwerpse gaan we ijsjes scheppen bij tachtig van hun klanten. Een ijsje lust iedereen en dit is een zeer goede publiciteit. Zo’n actie blijft echt hangen bij die klant. Wij kunnen dat aan een zeer betaalbare prijs aanbieden omdat onze ijskarren actief zijn in heel Vlaanderen, Brussel en Zuid-Nederland. Voor die Antwerpse klant moesten we bijvoorbeeld naar Brugge, Gent, maar evenzeer naar Limburg. Wel, iemand van onze mensen is meestal daar al in de buurt. De mogelijkheid bestaat trouwens dat onze ijswagen wordt uitgerust met banners of stickers van de opdrachtgever of dat er hostessen van het bedrijf meegaan. Voor zulke opdrachten werken we telkens met een offerte op maat. De opdrachtgever bepaalt wat er mag worden geschept.”

Het Ijsmanneke bestaat sinds 1967 en is een familiebedrijf dat tegenwoordig wordt geleid door Jos, Peter en Paul De Groof en schoonbroer Leo. In totaal is er een 50-tal mensen in dienst, waaronder het grootste deel seizoensmedewerkers. Het ijs wordt volgens het eigen recept geproduceerd bij Jacques Ijs in Oevel.