De loden hitte van vandaag inspireerde het management van bouwbedrijf Renotec uit Geel tot een mooie geste naar het personeel. Dat werd uitgenodigd om tussen 16 en 17 uur een ijsje te komen halen aan de hoofdzetel in Winkelomhei. Daar lagen ook tubes zonnecrème klaar voor de mensen op de werven. Hoewel het niet eenvoudig was om die te bemachtigen.

In totaal kwam een 150-tal medewerkers een ijsje halen. Heel wat bedienden van het kantoor, waar een 100-tal mensen werken, maar ook van de werven. De lekkernij werd lokaal geleverd, namelijk door hoeve-ijs Happy Feed uit Geel. “In het kader van ons duurzaamheidsbeleid werken we graag samen met lokale ondernemers”, zegt Bjorn Loconsole, manager competentieteam bij Renotec. “Het was trouwens de eerste keer dat we ons personeel op deze manier trakteerden. Dit kadert in ons Plan 2020, waarin het welzijn van onze medewerkers een heel belangrijke rol speelt. Op hittedagen lassen we ook extra drankpauzes in en we zorgen voor voldoende zonnecrème.”

Duitse zonnebrandolie
Maar dat was sneller gezegd dan gedaan. “We gingen gisteren op zoek naar 200 extra bussen zonnecrème, maar die bleken in de buurt nergens voorhanden. Ook niet in de grotere supermarkten. Uiteindelijk vonden we er in Duitsland en die werden met een speciaal transport naar hier gehaald. De mensen van werven die vandaag hier waren, kregen ze mee. Op de andere werven worden ze morgen geleverd.”

Intussen legt Renotec de laatste hand aan het nieuwe hoofdkantoor, dat tegen de hoofdweg wordt opgetrokken. Begin augustus staat de verhuizing gepland. Tijdens Open Bedrijvendag op 1 oktober is het grote publiek er welkom. “Er komt ook een fitnessruimte, wat opnieuw kadert in onze actie healthy@work”, aldus nog Bjorn Loconsole. Bij Renotec werken in totaal 600 mensen, waarvan zo’n 450 arbeiders.