Bij roomijsfabrikant IJsboerke/Glacio houden ze duidelijk van een goed feestje. Op 4 februari 2017 trekken ze met het voltallige personeel en hun partner naar de Krawatencross in Lille, een jaarlijkse veldrit op het domein van de Lilse Bergen. “Ter gelegenheid van ons personeelsfeest plaatsen we er een vip-tent voor onze medewerkers, eten en drinken inbegrepen”, zegt CEO Peter Janssen.

Sinds dit jaar is IJsboerke een commerciële partner van de DVV Verzekeringen Trofee. De manche in Lille is de laatste van het regelmatigheidscriterium en vormt tegelijk een thuiswedstrijd voor wereldkampioen Wout Van Aert en Sanne Cant. De wedstrijden bij de vrouwen kregen trouwens de naam IJsboerke Ladies Trophy. In een videoboodschap roept Cant het personeel van IJsboerke/Glacio op om te komen supporteren.

Precies in het midden
“We hebben al verschillende formats gehad voor ons personeelsfeest”, vult marketeer Michiel Janssen aan. “Vorig jaar huurden we Plopsa Hasselt af op een avond tijdens de kerstperiode. Dat we nu kiezen voor de Krawatencross, heeft een aantal redenen. Enerzijds is er de sponsoring van het vrouwenveldrijden en het merendeel van de werknemers bij ons zijn vrouwen. Veldrijden is ook een volks gebeuren en dat sluit helemaal aan bij onze waarden van IJsboerke: Plezier Van Hier. Bovendien liggen de Lilse Bergen precies in het midden tussen onze 2 vestigingen, waardoor medewerkers van beide sites even ver moeten rijden om naar het personeelsfeest te komen.”

“De medewerkers zijn intussen op de hoogte van de plannen en ze krijgen nu de gelegenheid om zich in te schrijven”, verduidelijkt CEO Peter Janssen. “We verwachten niet dat iedereen mee zal gaan, maar toch zeker wel de helft. Inclusief hun partner komen we dan al snel uit op 500 personen of meer. De inschrijvingen lopen dit jaar erg vlot binnen, de belangstelling is groot.”