IJsboerke lanceert afhaalwinkel in Antwerpen

ijsboerHet bekende ijsmerk IJsboerke uit Tielen opent midden juli een takeaway in de Sint-Pieterstraat, vlak bij de Groenplaats in Antwerpen. Momenteel wordt er volop verbouwd aan het gebouw dat vroeger dienst deed als pizzeria. “Aanvankelijk zou de zaak reeds aan het begin van de vakantie de deuren openen”, legt business unit manager Herman Verbrugghe uit. “Maar het beoogde rolluiksysteem liet volgens de stad onvoldoende visibiliteit na sluitingstijd toe. De vouwwanden die wel voldoen, laten nog even op zich wachten. Waardoor de aanvankelijke openingsdatum met een tweetal weken wordt uitgesteld.”

De overname door Glacio redde de bekende ijsfabrikant IJsboerke een viertal maanden geleden nipt van het faillissement. Sindsdien wordt gewerkt aan een manier om het ijsmerk weer op de kaart te zetten. IJsboerke beschikt immers niet langer over de meer dan honderd ijswagentjes, waarmee ze vroeger buurten en wijken aandeden. Een nieuwe koers wordt nu stilaan duidelijk.

Verbrugghe geeft aan dat in de meeneemzaak schepijs in haar diverse smaken aan de klant wordt aangeboden, aangevuld met verse fruitsappen, smoothies en warme wafels. Consumptie ter plaatse zal niet mogelijk zijn. Tegen midden juli moet de zaak afgewerkt zijn. In de toekomst wil het Kempense bedrijf nog meer afhaalwinkels openen.