Ijsboerke-ladies lopen in Parijs tegen borstkanker

SAM_1461Afgelopen weekend stond Parijs in het teken van La Parisienne, een grote ladiesrun ten voordele van de strijd tegen borstkanker. Ook Glacio/IJsboerke uit Beerse/Tielen was van de partij. Twintig medewerksters zetten hun beste beentje voor, en met succes. Het team behaalde de 26ste plaats.

‘Glacio, Ice cream specialities with a heart!’ Onder dat motto namen twintig Glacio/IJsboerke-medewerksters deel aan La Parisienne, een grote ladiesrun in het hartje van Parijs. Het startsein werd gegeven vanop Le Pont d’Ièna waarna het parcours zich rondom de Eiffeltoren voortzette.

De loopwedstrijd biedt verschillende onderlinge competities verdeeld in de categorieën moeder-dochter, vriendinnen en bedrijven. In deze laatste categorie nam Glacio/IJsboerke het op tegen duizenden andere organisaties. Gewapend met een goed paar loopbenen kon de ijsfabrikant een prachtprestatie neerzetten.

Meer dan lopen
La Parisienne is niet zomaar een loopwedstrijd, het is een 100 % women only lifestyle-event. Alle deelneemsters willen op een positieve manier hun steentje bijdragen in de strijd tegen borstkanker. De loopsters werden aangemoedigd door live bands en overstelpt met beloningen. “De volledige 6,7 kilometer was dan ook één groot feest”, zegt Mariska Proost, één van de deelneemsters. Aan de looptocht namen meer dan 40.000 vrouwen deel.