Ook dit seizoen is IJsboerke uit Tielen hoofdsponsor van het vrouwenveldrijden. Komend weekend gaat de IJsboerke Ladies Trophy opnieuw van start, die kadert binnen de DVV Verzekeringen Trofee. “We zijn trots dat het vrouwenveldrijden meer en meer aan belang wint”, aldus het bedrijf.

“Het veldrijden past perfect bij IJsboerke”, zegt Peter Janssen, CEO van IJsboerke. “Als Belgische roomijsfabrikant ondersteunen wij graag een volkse, lokale sport, die bovendien sterk aanleunt bij onze historiek in het wielrennen. De populaire sport onderstreept daarmee onze baseline ‘Plezier van hier’.”

Steentje bijgedragen
Vorig seizoen zette IJsboerke zijn schouders mee onder de vrouwenveldcross, waarbij het prijzengeld voor de vrouwen samen met promotor Golazo gelijk werd getrokken met dat van de mannen. Daarnaast waren er de live uitzendingen op Sporza. “We kunnen alleen maar blij en trots zijn dat we daar ons steentje toe kunnen bijdragen”, aldus nog Peter Janssen.

Volgende dames zullen dit jaar mee strijden voor de IJsboerke Ladies Trophy: Sanne Cant, Sophie De Boer, Katie Compton, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns, Jolien Verschueren, Nikki Brammeier en Helen Wyman.

Voor de kinderen wordt er per manche een IJsboerke Bike Park opgezet: een parcours op maat waarbij kinderen hulp en tips krijgen van ex-profs. Na een hele dag oefenen keren ze naar huis met een goodiebag van IJsboerke.

De eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee & IJsboerke Ladies Trophy wordt zondag 8 oktober in Ronse gereden.