Glasonderneming IGP uit Meer, dat deel uitmaakt van Martens Glas Group, brengt onder de naam LUXIUM een eigen luxe glasmerk op de markt. Het assortiment bestaat uit een groot aantal mogelijkheden voor draai-, schuif- en aanslagdeuren. “We komen hiermee tegemoet aan de vraag van een aantal klanten naar een totaalconcept”, legt algemeen directeur Guy Martens uit.

Met de lancering van een eigen merk evolueert IGP verder naar een totaalleverancier. “Wij kauwen alles voor zodat onze klanten – interieurinrichters, glazeniers, enz. – geen tijd hoeven te steken in calculatie en berekeningen. Zij krijgen van ons brochures en prijslijsten die ze op hun beurt aan hun klanten kunnen tonen. Snelheid is 1 van de voordelen. We helpen bij de marketing en vermelden onze dealers mee op de website zodat eindklanten zich tot hen kunnen wenden.”

Nog merken op komst
Het nieuwe glasmerk is vanaf vandaag verkrijgbaar bij verschillende dealers in België en Nederland. Ook zal het verdeeld worden via de eigen showrooms van Martens Glas Design. Die zijn er in Meer, Turnhout en Antwerpen en in Nederland in Breda en Woerden (bij Utrecht). Ligt de focus met LUXIUM op deuren, dan komen er in de loop van dit jaar nog 2 andere merken bij voor andere glastoepassingen, het eerste na de zomer.

Producent IGP heeft 45 jaar ervaring in de productie van glas op maat en levert een compleet productgamma voor industriële en residentiële toepassingen. In de volledige groep werken 43 mensen.