Het van oorsprong Ierse bedrijf Zenith Technologies heeft zijn Belgische vestiging ondergebracht in het Technologiehuis in Geel. Van hieruit zal het bedrijf de farmaceutische industrie in België dienen op het vlak van softwaresystemen.

“We staan in voor de implementatie, automatisatie en het onderhoud van softwaresystemen op de productievloer van diverse bedrijven”, zegt operations manager Joris Van Eyck. “Dit gaat van procesautomatisering en datacollectie tot productieautomatisering (MES). Bovendien bieden we ook operationele ondersteuning.”

Zenith Technologies werd opgericht in 1998 in Cork, Ierland. De organisatie telt wereldwijd 14 vestigingen met in totaal zo’n 600 werknemers. In België heeft het bedrijf momenteel 4 mensen in dienst. “De technologie evolueert zodanig snel, waardoor het voor productiebedrijven vaak een enorme uitdaging vormt om hun technici en ingenieurs up-to-date te houden. Vanuit Zenith Technologies kunnen we experten onsite brengen die de nodige ervaring hebben met het implementeren van nieuwe technologie en die ook op operationeel vlak de nodige ondersteuning kunnen bieden.”

Van Leuven naar Geel
In België is Zenith Technologies ontstaan met een project bij GlaxoSmithKline (GSK) in Waver. Daarnaast heeft het bedrijf ook projecten lopen bij Janssen Pharmaceutica en Sanofi in Geel. Oorspronkelijk was Zenith Technologies Belgium gevestigd in Leuven, in de buurt van GSK. “Ons kantoor bevond zich in een businesscenter zonder bemande receptie en meetingrooms”, gaat Joris Van Eyck verder. “Daarnaast hadden we ook moeilijkheden om nieuwe werknemers aan te trekken omwille van het moeilijke woon-werkverkeer. Om in de toekomst meer ingenieurs aan te trekken en meer operationele diensten te kunnen ondersteunen, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het Technologiehuis in Geel biedt een betere infrastructuur voor een startend bedrijf.”