Iedereen digitaal: Digidak en De Ark slaan handen in mekaar

acacialaan-buiten-2Digidak, een initiatief binnen SPK om kansengroepen met computers te leren werken, en woonmaatschappij De Ark hebben de handen in mekaar geslagen om in Turnhout 2 nieuwe openbare computerruimtes te openen. Het zal er mogelijk zijn om vrij gebruik te maken van de computers en laagdrempelige computerinitiaties te volgen.

“In een Digidak OCR maken bezoekers op een prettige manier kennis met de digitale wereld en bovendien leren ze ook elkaar op een ongedwongen manier kennen”, aldus Digidak-coördinator Rita Lenaerts. “Dus op die manier wordt ook de band tussen de bewoners van de wijk en van de naburige wijken een stukje versterkt.” Ook de vrijwilligers die de bezoekers begeleiden, worden vanuit de directe omgeving gerekruteerd.

Nieuwe troef
De Ark is blij met de samenwerking. “Een belangrijk deel van onze bewoners is vandaag niet vertrouwd met het digitale en dat remt hen om volwaardig in de samenleving mee te kunnen”, zegt Peter Vanommeslaeghe, directeur van De Ark. “Een aanwezigheid van Digidak in onze woonbuurt is daarom een belangrijke nieuwe troef voor de bewoners en voor de ruime omgeving.”

De nieuwe locaties bevinden zich aan de Parkring en de Acacialaan in Turnhout. Digidak beschikt in totaal over een 50-tal locaties in de provincie Antwerpen.