i-diversoVergeet de naam WEB-consult. Hetzelfde team, samen met de job- en taalcoaches, gaat voortaan door het leven als I-Diverso. Met I-Diverso zet WEB vzw uit Turnhout zijn HR-aanbod prominenter in beeld. “De naamwissel maakt deel uit van onze strategie om bedrijven en organisaties actiever te ondersteunen op dit terrein. Voor I-Diverso telt de integratie van kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt én de ondersteuning van bedrijven en organisaties in hun streven naar inclusief ondernemen”, zegt Ingrid Van der Heyden, inclusie architect bij I-Diverso.

I-Diverso zet onder andere sterk in op omgaan met diversiteit op de werkvloer. “Wie vragen heeft rond diversiteit, kan bij ons terecht”, vertelt Ingrid Van der Heyden. “Dat kan bijvoorbeeld gaan van de screening of de selectie van anderstaligen, jongeren, 50-plussers of mensen met een arbeidshandicap of die kortgeschoold zijn. De ondersteuning kan ook bestaan uit job- en taalcoaching op de werkvloer. Om een voorbeeld te geven: we begeleiden nu een Afrikaans meisje in de keuken van het AZ Turnhout. Hiernaast kunnen we de arbeidsorganisatie onder de loep nemen. We onderzoeken processen op de werkvloer en gaan na op welke wijze taken kunnen gebeuren door iemand uit de kwetsbare doelgroep. We zoeken mee naar mogelijkheden voor werkgeverssubsidies, staan in voor de coaching en organiseren opleidingen.”

Ontzorgen
“Sommige dienstverleningen bieden we gratis aan dankzij overheidssubsidies. Voor andere dienstverlening vragen we een marktconforme prijs. Onze doelstelling is bedrijven te ondersteunen en te ontzorgen wanneer ze stappen zetten naar inclusief ondernemen.”

Binnen I-Diverso zijn 11 inclusie architecten actief. Het kantoor is gevestigd in de vroegere Brepols-gebouwen aan de Steenweg op Tielen in Turnhout.