Hydrogenics kijkt naar Van Hool

Het orderboekje van Hydrogenics uit Westerlo is flink gevuld. Toch wacht het bedrijf vooral op een eventuele bestelling van autobusproducent Van Hool uit Koningshooikt.

Hydrogenics is een producent van waterstofgeneratoren. Dit zijn industriële toestellen die waterstof en zuurstof produceren uit water en elektriciteit. Indien de toekomst effectief gedragen wordt door brandstofcellen hoopt Hydrogenics daar een flinke bijdrage in te kunnen toe leveren. “Wij presteren ondertussen uitstekend”, zegt directeur Filip Smeets .

“Wij hebben de eerste generatie waterstofgeneratoren wél germist maar wij hebben onze achterstand ondertussen omgebogen in een voorsprong. Het is nu wachten op enkele grote orders om onze technologische knowhow om te zetten in een versterkte marktpositie.” Hydrogenics tekent voor een omzet van zowat 20 miljoen dollar.

Hydrogenics maakt deel uit van een Canadese groep en stelt in Westerlo zo’n 65 mensen tewerk. Van Hool doet voor zijn brandstofcellen vandaag een beroep op het Canadese bedrijf Ballard. Hydrogenics hoopt Ballard op termijn uit de koers te rijden.

Verwant en interessant: