HR-dienstverlener HURA uit Beerse heeft een nieuw, 4-jarig contract met de VDAB binnengehaald voor outplacement van werknemers die het slachtoffer worden van een faillissement. De voorbije jaren liep de overeenkomst al in de regio’s Kempen en Mechelen, maar sinds begin dit jaar is daar de provincie Limburg bijgekomen. “Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, worden we meer gevraagd voor talent management”, zegt Leen Peeters, samen met Johan Maes zaakvoerder bij HURA.

HURA kan op het vlak van outplacement sterke cijfers voorleggen. “De afgelopen jaren zitten we aan een hertewerkstelling na een faling of collectief ontslag van 85 tot 90% na 1 jaar. In sommige gevallen zelfs boven de 90%”, vertelt Johan Maes.

In 2017 werden 518 werkzoekenden succesvol begeleid. Daarnaast deden 156 werknemers een beroep op het bedrijf voor loopbaanbegeleiding.

“We stellen een stijgende belangstelling bij bedrijven vast voor coaching en opleiding”, weet Leen Peeters. “Kansen tot persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is een manier om de juiste talenten aan te trekken en om mensen te laten doorstromen in de organisatie. We evolueren meer en meer naar een complete HR-partner. Met heel wat bedrijven hebben we al een jarenlange samenwerking.”

Loopbaanbegeleiding
HURA is door de VDAB ook erkend als loopbaanbegeleidingscentrum. Elke werknemer en zelfstandige heeft in een periode van 6 jaar recht op 8 uur loopbaancoaching en betaalt die uren met loopbaancheques. Op die manier kost de coaching nog maar € 10/uur. “Deze begeleiding zit heel erg in de lift. Mensen zijn veel bezig met hun loopbaan en vragen zich af wat voor hen de mogelijkheden zijn”, aldus nog Johan Maes.

Zelf is HURA de voorbije jaren ook flink gegroeid naar een team van 19 medewerkers op dit moment. De klanten bevinden zich overwegend in de Kempen. Naast het hoofdkantoor in Beerse beschikt het bedrijf over satellietkantoren in Geel-Zammel en Antwerpen.