Hugo Voeten is door UNIZO Kempen in de bloemetjes gezet

hugo voetenDe Belgische ondernemer Hugo Voeten is door UNIZO Kempen voor zijn levenslange loopbaan als ondernemer. De bekroning ‘Ondernemers verdienen respect’ werd uitgereikt tijdens het UNIZO KMO Contact Zomerevent in het Art Center Hugo Voeten in Herentals. Dat gebeurde in aanwezigheid van 150 ondernemers, waaronder ook nationaal UNIZO-voorzitter Flor Joosen uit Turnhout en provinciaal gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé.

Hugo Voeten werd op 2 maart 1940 geboren in Beerse in een handelaarsfamilie. In 1968 startte hij zelf met Cash Fresh. Hij bouwde dit bedrijf uit tot 43 supermarkten met 1.260 medewerkers verspreid over de Antwerpse en Limburgse Kempen. In 2005 verkocht hij zijn keten aan Delhaize.

De Kempense ondernemer is ondertussen eigenaar van de kunstverzameling Hugo Voeten. Die kunstwerken staan schitterend tentoongesteld in het prachtige Art Center Hugo Voeten, dat op 18 april 2012 werd geopend. Een oude graanfabriek aan de oever van het Kempisch Kanaal werd omgebouwd tot een kunst- en tentoonstellingsruimte van negen niveaus.