Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over

Vic Mertens IntratuinDoe-het-zelf keten Hubo neemt vanaf 1 januari 2016 de drie Intratuin-vestigingen van Vic Mertens over. Die zijn gevestigd in Olen, Aarschot en Zwijndrecht. Voor het personeel van de drie vestigingen verandert er voorlopig niets en ook de naam Intratuin blijft behouden. Midden 2012 nam Hubo ook al Walter Van Gastel over, gevolgd begin 2013 door Florina.

Met de overname van Intratuin wil de Hubo-groep zijn positie in de tuinsector versterken. In een eerste fase zullen de commerciële organisaties Walter Van Gastel en Intratuin gescheiden blijven om in een tweede fase een aantal synergieën te realiseren.

In 2012 zette Hubo met de overname van de tuincentra Walter Van Gastel een eerste stap in de tuinsector, complementair aan de doe-het-zelf activiteiten. Via de overnamen van de drie Intratuin-vestigingen versnelt de Hubo-groep de uitbouw van een volwaardige keten van tuincentra in België. Walter Van Gastel telt momenteel acht tuincentra en twee bloemenwinkels. Samen realiseerden ze in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een winkeloppervlakte van 45.000 m2.

Schaalvoordelen
Tuincentrum Vic Mertens werd opgericht in 1979 in Olen. In 1999 sloot Vic Mertens zich aan bij Intratuin om te genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Met de overnamen van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht, nemen de drie Intratuin-vestigingen een oppervlakte in van meer dan 30.000 m2. Samen realiseerden ze in 2014 een omzet van 23 miljoen euro.

Vic Mertens gaat zich toeleggen op zijn andere bedrijf Intratuin Tuinprojecten, waarmee hij zwembaden en zwemvijvers aanlegt.

De Intratuin-vestigingen in Lovendegem en Maldegem van ondernemer Peter Van Hulle blijven buiten deze overname.