Houthandel Luyten vergroot toonzaal

finaal ontwerp showroomHouthandel Luyten is met een leeftijd van 95 jaar een begrip in Morkhoven, deelgemeente van Herentals. Zij zullen in de toekomst nog meer hun stempel drukken op het dorpszicht. Aan de Molenstraat worden momenteel twee woningen afgebroken om plaats te maken voor een gloednieuwe showroom van 700 vierkante meter. “Het gaat om een uitbreiding van de huidige showroom, die over een paar rijhuizen is verspreid”, legt Charlotte Luyten uit. “De nieuwe ruimte zal gebruikt worden om de parket en laminaat vloeren uitgebreid te tonen. Buiten komen ook de terrasplanken en het assortiment tuinhout aan bod. Hierdoor krijgen we ook in onze bestaande toonzaal meer ruimte voor andere en nieuwe artikelen.”

De uitbreiding is het gevolg van een stijgende verkoop en een steeds groeiende interesse in deze producten. “Voor parket en laminaat hebben we een eigen plaatsingsdienst, ook hiervan wordt veelvuldig gebruik gemaakt”, legt Charlotte Luyten uit. “Sinds vorig jaar zijn ook vinylvloeren en kurk opgekomen, waardoor het gamma uitbreidt.” Met de nieuwe showroom heeft Luyten ook meer mogelijkheden om materialen en producten op een groter oppervlak te presenteren.

Houthandel Luyten werd in 1918 opgericht door Denis Luyten. Bij het Kempense familiebedrijf in Morkhoven werken iets meer dan 30 werknemers. Eind 2014 moet de nieuwe toonzaal in gebruik genomen worden. Boven de nieuwe showroom komen acht appartementen die verhuurd zullen worden.