Houtbewerkers doen samen aan marketing

houthoutZe kregen er felicitaties bij van Unizo-voorztter Karel Van Eetvelt. Vier jonge Kempense ondernemers hebben onlangs hun krachten gebundeld en een samenwerkingsakkoord uitgetekend: Passion for Wood. Het gaat om vier bedrijven die actief zijn in de houtsector.

Uiteindelijk zijn onze financiële middelen als KMO vrij beperkt, zegt Jef Schrauwen van Atelier Schrauwen. “Wij hebben geen onbeperkte mogelijkheden om aan marketing te doen. Vandaar ons initiatief om onze ambities te bundelen en samen naar buiten te treden. Op beurzen bv. Maar wij lopen ook met de idee rond om samen een digitaal magazine te lanceren. En waarom zouden wij geen gemeenschappelijk boek kunnen uitgeven en een gezamenlijke opendeurdag houden.”

Toen ze onlngs ook met hun vieren samen op de vakbeurs Hout en Habitat in Antwerpen stonden kregen ze op hun stand bezoek van Karel Van Eetvelt. Die was vol lof over hun gemeenschappelijk initiatief. “Door samen te werken en kennis te delen kun je in de crisis veel sterker staan” concludeerde de topman van de middenstandsorganisatie.

Passion for Wood gaat daarom in de komende dagen verder op die lijn. “Wij staan nog maar in de startblokken. De mensen gaan nog van ons horen.” Wij: dat zijn dan Boa Interior van Roman Willems uit Kasterlee, Atelier Schrauwen van Jef Schrauwen uit Loenhout, Hout Ambacht (Trappen) van Kristof Schrauwen uit Minderhout en Hout Ambacht (Vloeren) van Johan Schrauwen, eveneens uit Minderhout.