Hotel Ter Driezen mikt op Kempense kmo-markt

hotel ter driezenHet Turnhoutse viersterrenhotel Ter Driezen positioneert zich onder haar nieuwe eigenaar Yves Joos als zakenhotel voor de Kempense kmo. Yves Joos nam vorig jaar de fakkel over van August Keersmaekers en maakte een succesvolle switch van de grafische sector naar het hotelwezen.

In 2011 stapte Yves Joos uit de grafische Group Joos. Aanvankelijk wilde hij in de consultancy stappen maar doordat hij merkte dat de regio Turnhout met een groot tekort aan overnachtingsmogelijkheden kampte, besloot hij om in de hotelbusiness te stappen. Hij klopte aan bij het gekende Ter Driezen van August Keersmaeckers om advies te vragen bij zijn businessplan. Dat gesprek draaide uit op een overname omdat Keersmaeckers een opvolgingsprobleem had.

In 2013 werd Yves Joos eigenaar van zowel de exploitatievennootschap en het vastgoed. Hij investeerde fors in de opwaardering van het pand en in enkele nieuwe kamers, waaronder een eerste executive room. Die gaan normaal begin volgend jaar in gebruik, zodat het hotel over 16 kamers zal beschikken.

Ondertussen stelt het zakenhotel haar accommodatie ook ter beschikking voor directieraden, vergaderingen en opleidingen.Tot haar klanten behoren o.a. Janssen Pharmaceutica, Avery Denisson, Ravago, Cartamundi, Van genechten, Philips, Soudal.