ICT-bedrijf LNS uit Neerpelt heeft de hostingactiviteiten van Lynx Automation uit Herentals overgenomen. Enkele jaren geleden opende LNS al een kantoor in Herentals en breidt daar nu zijn activiteiten uit. Lynx Automation van zijn kant zal zich focussen op zijn corebusiness, nl. softwareontwikkeling voor industriële en logistieke processen.

Naar eigen zeggen is het uitwijken naar de Kempen een logische volgende stap in het streven naar een optimale regionale dekking van het klantenbestand. Bart Lambrecht, afgevaardigd bestuurder bij LNS: “Wetende dat een belangrijk deel van onze klanten is gevestigd in de Antwerpse Kempen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, past deze overname in onze strategie. Doel is om onze activiteiten verder uit te bouwen en te groeien binnen onze competenties.”

“We opereren al jaren vanuit ons eigen datacenter, waar we het beheer en onderhoud van de volledige digitale infrastructuur van bedrijven monitoren. Maar door de overname komt daar nu een aanzienlijk volume bij”, aldus nog Bart Lambrecht.

In Herentals werken 4 mensen voor het bedrijf op een totaal van 15.