horeca turnhoutVijf horecagelegenheden op de Turnhoutse Grote Markt plaatsen vanaf eind deze week eenzelfde overdekt winterterras voor hun gevel. Ze verenigden zich en gingen gezamenlijk op zoek naar een tentenleverancier om zo de kosten per zaak te kunnen drukken.

“We hebben getwijfeld of we de overdekte gevelterrassen zouden huren of kopen”, vertelt initiatiefneemster Kathleen Wijnants van café-restaurant St-Joseph. “Aanvankelijk wilden we huren, tot we de prijs te horen kregen. Vervolgens gingen we op zoek om ergens tenten te kopen. Tot we weer terechtkwamen bij iemand die ze aan een goede prijs wou verhuren. Daar hebben we ze uiteindelijk besteld.”

Vergunning van schepencollege
Aan het gezamenlijk initiatief nemen naast St-Joseph ook Sint-Pieter, ’t Contrast, Café Dépôt en Het Wafelhuis deel. Elke zaak zet eenzelfde witte tent van 4 x 6m die plaats biedt aan een 25-tal personen. Ze krijgen ook verwarming en verlichting. De horecabazen dienden een aanvraag in bij het schepencollege en dat verleende een vergunning.

De overdekte terrassen blijven één maand staan, van half december tot half januari. In die periode vinden op de Turnhoutse Grote Markt allerlei activiteiten plaats in het kader van de Wintermarkt, met onder meer een overdekte ijspiste en een Kerstparade.