Nancy Berckvens, uitbaatster van Bed & Breakfast Nachteneel uit Ravels-Eel, heeft 1.000 flessen van de olijfboerderij die ze vorig jaar met haar man in Spanje kocht, laten overkomen om die hier te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat via de organisatie Welzijnsschakel naar plaatselijke, kansarme gezinnen om die een zomervakantie aan te bieden. De olie wordt vanaf deze week verkocht via voedingswinkel in Ravels, Weelde en Poppel.

Het koppel uit Ravels kocht het domein Finca Fabara, dat enkele hectaren groot is en in het beschermde berggebied Valls dels Tolls ligt, op de grens tussen de provincies Aragon en Zaragoza. Er staan bomen die meer dan 1.000 jaar oud zijn.

Afgelopen januari werden de olijven geoogst en het is de eerste keer dat er 1.000 flessen olie van eerste persing naar België worden gebracht. “De smaak is dit jaar uitstekend”, weet Nancy Berckvens. “Het klimaat in Noord-Spanje leent zich uitermate goed om olijven langzaam te laten groeien. Hierdoor verkrijgt de olie zijn unieke aroma en specifieke karaktereigenschappen.”

Prachtige Kempen
Hoewel ze een eigendom in Spanje hebben, verkiest het koppel om in de Kempen een B&B te runnen. “De gasten in onze B&B komen van overal ter wereld en staan allemaal versteld van de pracht die de Kempen te bieden heeft”, zegt ze. “Het is prachtig om te zien hoe Zweden, Chinezen, Brazilianen of zelfs mensen van heel dichtbij, zoals uit Brussel, onder de indruk zijn van de stilte die hier nog heerst.”

In haar gastenverblijf kunnen nu 8 mensen overnachten. Tegen volgend jaar wil ze 2 extra kamers aanbieden.