Jan De Haes uit Heist-op-den-Berg wordt door zijn partij N-VA voorgedragen als nieuwe gedeputeerde van de provincie Antwerpen. Hij zal Bruno Peeters uit Oud-Turnhout opvolgen, die afgelopen week zijn ontslag aankondigde. Jan De Haes runt verschillende horecazaken.

De Haes zetelt sinds december 2012 als fractieleider voor N-VA in de Antwerpse provincieraad. “Met de keuze voor Jan De Haes wordt de continuïteit van het gevoerde beleid verzekerd”, zegt zijn partij in een mededeling.

Neemt bevoegdheden over
Naast de uitbating van een café en 2 restaurants was Jan De Haes een tijdlang voorzitter van Horeca Vlaanderen. Hij neemt de bevoegdheden van zijn voorganger over: Toerisme, Recreatie- en Groendomeinen, Personeel, Veiligheid en, tot januari 2018, Sport.

Bruno Peeters kondigde deze week zijn ontslag aan omwille van persoonlijke redenen. De aanstelling van zijn opvolger wordt op 26 oktober voorgelegd aan de Antwerpse provincieraad, die het laatste woord heeft. Bruno Peeters maakt de legislatuur vol als provincieraadslid.