Paul Peeters, uitbater van ’t Gouden Leeuwke in Aarschot, heeft de failliete dancing Heuvelhof in Ramsel overgenomen. Momenteel laat hij de horecazaak verbouwen om er vanaf 1 augustus shows en andere feestelijkheden te organiseren. Hij investeert 100.000 euro in de verfraaiing en in een nieuwe geluids- en lichtinstallatie.

De horecaondernemer baat 13 jaar ’t Gouden Leeuwke uit, waar hij ook shows met Vlaamse artiesten organiseert. Maar de capaciteit is beperkt tot een 60-tal aanwezigen. Sinds 7 jaar organiseert hij in Aarschot ook het Retrofestival. “Dit jaar kregen we geen toelating om onze spiegeltent te plaatsen”, vertelt hij.

Al langer op zoek
Al die zaken samen maakten dat hij 3 dagen na het faillissement van het Heuvelhof op 28 mei, de dancing overnam. “We waren al langer op zoek naar een locatie waar we grotere artiesten en dus ook meer volk konden ontvangen. Meteen beslisten we om ook het Retrofestival te verhuizen naar Ramsel. Het dorp ligt maar op een boogscheut van Aarschot.”

Mikken op senioren
Momenteel wordt er volop gerenoveerd. Er komt een 2de podium dat snel kan worden opgebouwd naar een theaterdecor. Ook investeert de nieuwe eigenaar 25.000 euro in nieuw licht en geluid. Op 1 augustus gaat de zaak weer open. Met showprogramma’s op vrijdag, dansnamiddagen op dinsdag en DJ-avonden op zaterdag mikt hij op senioren. Eens het Heuvelhof is gerenoveerd, biedt de zaak plaats aan maximum 250 mensen.

Paul Peeters benadrukt dat ’t Gouden Leeuwke gewoon verder open blijft, inclusief de matineeconcerten op zondag.