Horecaondernemers uit de Noorderkempen verzamelden gisteravond in de nieuwe vestiging van Van Zon in Beerse. Dat gebeurde op uitnodiging van beroepsfederatie Horeca Noorderkempen. Na een pauze van enkele jaren organiseerde die nog eens een netwerkevent voor de leden en die had succes. Zo’n 200 horecabazen daagden op.

“Het doel van de bijeenkomst is de banden aan te halen tussen het bestuur en de leden”, vertelt Paul Snoeys, voorzitter van Horeca Noorderkempen en uitbater van brasserie De Gulden Coppe in Hoogstraten. “We willen hen vertellen wie we zijn en wat de voor hen kunnen doen.” Op het programma stonden informatie, een debat met afsluitend een after party.

200 inschrijvingen
“Met 200 inschrijvingen zijn we zeer tevreden”, zegt de voorzitter, die de eisen van de sector nog eens op tafel gooide. “We willen meer compensaties voor de invoering van de witte kassa. Wanneer je momenteel alles officieel doet, kan je eigenlijk niet rendabel ondernemen. Daarnaast blijven we hinder ondervinden van de min € 25.000-regeling. Zaken die op jaarbasis minder dan 25.000 omzet draaien op de verkoop van eten, zijn niet verplicht een witte kassa te installeren. Dat werkt misbruiken in de hand. Tegelijk zijn er ook andere zaken die nog altijd weigeren een witte kassa te gebruiken. Daar wordt te beperkt tegen opgetreden.”

Horeca Noorderkempen groepeert zaken uit de regio Hoogstraten, Rijkevorsel, Beerse, Turnhout, Retie, Arendonk, enz. De bedoeling is om bijeenkomsten als gisteravond te herhalen, maar concrete initiatieven zijn er nog niet.