Horeca Middenkempen ziet ledenaantal fors groeien

horeca middenkempenEen jaar geleden blies een nieuw bestuur onder aanvoering van voorzitter Joris Wils (De Repertoire – Herentals) de vereniging Horeca Vlaanderen regio Middenkempen nieuw leven in. Met succes. “We begonnen een jaar geleden met 122 leden en vandaag zijn er dat 173. Bijna dagelijks komen er nog nieuwe leden bij”, zegt Joris Wils. Komende maandag blaast de club opnieuw verzamelen in het Torenhof in Tongerlo.

“Naast de maandelijkse bijeenkomsten met onze 10 bestuursleden hebben we het voorbije jaar sterk gewerkt rond allergenen door de organisatie van een 3-tal sessies”, legt Joris Wils uit. “Sinds een jaar is een nieuwe wetgeving op allergenen van kracht en dat vraagt toch wel inspanningen van de horeca, bijvoorbeeld rond bepaalde procedures in de zaak waarop het Voedselagentschap controles doet.”

Witte Kassa
En dan is er natuurlijk de Witte Kassa en de personeelsregistratie. “Dat is momenteel een moeilijke situatie omdat er op wettelijk vlak nog van alles moet gebeuren. Als vereniging willen we er zijn voor mensen die ons nodig hebben, voor collega’s die met vragen zitten. We moeten trouwens meer als collega’s door het leven gaan en minder als concurrenten. Akkoord, iedereen moet de klanten naar zijn zaak proberen te halen, maar eens de deur op slot moeten we als collega’s naar mekaar luisteren en leren van mekaar.”

Die houding is ook de insteek van de tweede ‘HorecaMeating Middenkempen’, die maandag 30 mei plaatsvindt in het Torenhof in Tongerlo. “We verwachten daar minimum 150 zelfstandige horeca-uitbaters die met mekaar van gedachte wisselen en samen wat eten en drinken”, besluit Joris Wils. “Dat zijn er een heel deel meer dan op de eerste bijeenkomst vorig jaar.” De ‘Middenkempen’ bestrijkt de regio Geel, Mol, Herentals en Kasterlee en de gemeenten die daarbinnen liggen.