hoorcentrum aertsHoorcentrum Aerts profileert zich almaar meer als dé hoorspeciaalzaak van de Kempen. Maandag 7 september opent het bedrijf aan de Boerenkrijglaan in Westerlo zijn intussen zevende filiaal. “We willen onze vlek in de Kempen stelselmatig uitbreiden”, zegt zaakvoerder Tom Aerts.

Het verhaal van Hoorcentrum Aerts startte in 2003 met een eerste zaak in Herentals. In 2007 kwam Heist-op-den-Berg erbij. In 2013 opende Geel, een jaar later Kasterlee en Herselt en eerder dit jaar Herentals Oost (Geelseweg). Met Westerlo erbij brengt dat het totaal op zeven. “Wij willen een lokale speler zijn met een gedetailleerd netwerk in de Kempen, terwijl de grote ketens zich vooral in de grote steden vestigen”, legt Tom Aerts uit. “Vanuit onze klanten voelen we de vraag naar een nog grotere spreiding, dicht bij de mensen.”

Onderscheidend
Hoorcentrum Aerts wil zich op verschillende manieren onderscheiden van de concurrentie. “De belangrijkste is de verificatieapparatuur waarmee we een hoortoestel heel precies kunnen afstellen”, zegt de zaakvoerder. De bedrijfsleiding benadrukt verder dat ze enkel hoogopgeleide audiologen tewerkstellen en een multibrand politiek hanteren, waarbij de klant het voor hem beste toestel uit een 20-tal merken krijgt aangereikt. Via bezoeken aan belangrijke buitenlandse beurzen blijft de bedrijfsleiding op de hoogte van de internationale ontwikkelingen in de sector.

Volgens Tom Aerts gaat Hoorcentrum Aerts verder met het openen van bijkomende filialen, hoewel er op dit moment geen concrete nieuwe plannen zijn. “We doen dat op ons tempo”, besluit hij.