RVDP - Coöperatie HoogstratenDe consument kan Hoogstraten aardbeien niet langer louter in een bakje kopen maar ook als confituur. RVDP uit Herentals, een onderneming die deel uitmaakt van Groep Heylen, en Coöperatie Hoogstraten, de nieuwe naam voor Veiling Hoogstraten, hebben hierover een akkoord gesloten. De confituur is exclusief te koop bij Delhaize in België.

“Wij zijn met de vraag naar de veiling gestapt of ze interesse hadden in een confituur op basis van hun aardbeien”, zegt Johan Steyaert, samen met Gert Van de Water CEO van RVDP. “Er bleek nog een andere kandidaat, maar die zag dat eerder op kleinere schaal. Wij hebben veel ervaring met confituren en zijn dan samen met een producent naar een recept gaan zoeken. Vervolgens hebben we onze klanten bekeken en al snel uitgekomen bij Delhaize. Coöperatieve Hoogstraten had ook al contacten met hen.”

Vervolg komt
De aardbeienconfituur, die 60% fruit bevat tegenover 50% normaal, staat sinds vorige week in het schap van elke Delhaize in België. 50.000 potjes zijn er gemaakt en de exclusiviteit geldt tot einde voorraad. “Nu wachten we even af naar de reacties van de consument, maar de bedoeling is alleszins om het product volgend jaar breder in de markt te zetten. Er komt een vervolg op.”

RVDP is een voedingsgroothandel met vier belangrijke specialisaties: olijfolie, pasta, confituur en tomaten (concentraat en pulp). Het bedrijf levert aan de industrie, de foodservice en de retail.