Hoog bezoek bij DAF en Mars Belgium

gutmanDe Amerikaanse ambassadeur Howard W. Gutman brengt vandaag een bezoek aan DAF in Westerlo en Mars Belgium in Olen. DAF en Mars Belgium zijn niet toevallig de Belgische dochterondernemingen van twee Amerikaanse ondernemingen.

Ambassadeur Gutman heeft een uitstekende reputatie. De man heeft er eerder een punt van gemaakt om elke gemeente in België een bezoek te brengen en zich op die manier helemaal vertrouwde te maken met de Belgische leefwereld. De man heeft ondertussen al een indruwkkend parcours afgelegd en vindt nu kenenlijk ook nog de tijd om ondernemingen te bezoeken.

Het bezoek aan DAF en Mars Belgium is mee georganiseerd door de Amerikaanse Kamer van Koophandel, AmCham. De analisten van AmCham hebben zich in het verleden al vaker erg kritisch uitgelaten over het Belgisch sociaal-economisch beleid. Ze hebben het moeilijk met de manier waarop België zich doorheen de crisis probeert te worstelen.

De Amerikaanse ondernemingen tekenen ondertussen nog altijd voor een groot deel van de buitenlandse investeringen in ons land. Ook in de Kempen. Nogal wat managers hebben evenwel zo hun twijfels. Het is kennelijk aan de Amerikaanse ambassadeur om zich in de confrontatie met zijn landgenoten te vergewissen van de toestand.

DAF behoort als producent van vrachtwagenonderstellen tot de Amerikaanse groep Paccar. Via Eindhoven blijft Paccar flink investeren in Westerlo. Het productievolume aan assen wordt geleidelijk aan weer opgevoerd.
Mars Belgium investeert in de verdere uitbouw van zijn rijstfabriek in Olen.

Na de bedrijfsbezoeken is een ontmoeting gepland met ondernemers in het Aldhem Hotel in Grobbendonk. Ambassadeur Gutman zal er de aanwezige bedrijfsleiders van AmCham ook toespreken.