Komende zondag openen Stefaan en Nele Van Elven-Devoghel hun vernieuwde hoevewinkel in Veerle-Laakdal. De zelfbedieningswinkel is zichtbaarder en bovendien 7 dagen per week van 7 tot 20 uur open.

Stefaan en Nele baten een akkerbouwbedrijf uit dat gespecialiseerd is in de teelt, het bewaren en het verpakken van aardappelen, wortelen en uien. In hun hoevewinkel bieden ze niet alleen eigen producten maar ook die van collega-landbouwers aan. “De mensen zijn op zoek naar authentieke producten met een verhaal en zijn bereid om recht bij de boer te kopen”, stelt Nele Devoghel vast. “Je kan echter niet verwachten dat de consument een ronde langs alle boerderijen gaat doen. Daarom brachten wij een aantal lokale, duurzame en eerlijke producten samen.”

Week van de Korte Keten
Dankzij zelfbediening en een betaalautomaat kan de nieuwe hoevewinkel langer open zijn. “7 dagen per week van 7 tot 20 uur”, verduidelijkt Stefaan Van Elven. “Bovendien werd de winkel dichter naar de straat vooraan gebracht om een nog betere zichtbaarheid te creëren.”

De opening is niet toevallig komende zondag. Van 26 mei tot 3 juni wordt namelijk in heel Vlaanderen de Week van de Korte Keten gevierd. De rechtstreekse band tussen producent en consument biedt dan ook voordelen voor beide partijen. De hele week bezoeken Laakdalse schoolkinderen Van Elven. Tijdens workshops koken ze met lokale producten.