Cores Development uit Antwerpen plant een groot woonproject vlakbij het centrum van Herenthout. Het krijgt de naam Park Hooghuys, verwijzend naar het historische huis met de omliggende parktuin. Er komen 64 appartementen verspreid over 4 gebouwen.

De bouwwerkzaamheden gaan in augustus van dit jaar van start. De oplevering is gepland in juni 2020. Het Hooghuys zelf zal in ere worden hersteld en een groot deel van de oude parktuin wordt gevrijwaard van bebouwing waardoor de residenties in het groen staan.

Bijzonder kader
“Park Hooghuys biedt met zijn ligging een bijzonder kader voor zowel toekomstige bewoners als investeerders. Het project focust op het comfort voor de toekomstige bewoners: zowel privacy als gedeelde groenruimte krijgen hun plaats en dat op een boogscheut van het centrum van Herenthout”, zegt Sophie Deprez, chief commercial officer bij Cores Development. 

Het ontwerp is van de hand van Alaers & Goetstouwers Architecten. “Door een slimme inplanting op het terrein profiteert elke woongelegenheid maximaal van zoninval en vrije zichten over het domein. Elke entiteit heeft bovendien een privé-terras met zicht op de tuin”, aldus architect Nele Alaers. 

Eind vorige maand vond een eerste kijkdag plaats. Intussen zijn al 10 units verkocht.