Het industriële schoonmaakbedrijf HIS heeft zijn stek in Heist-op-den-Berg verlaten en zijn intrek genomen op de site La Corbeille in Westmeerbeek. Zaakvoerder Dirk Dierckx kocht er een KMO-unit, terwijl de firma vroeger een huurpand betrok. Toch was het vooral de groei van het bedrijf die hem deed uitkijken naar een andere locatie.

“We hebben 2 jaar gezocht naar een andere locatie”, vertelt de zaakvoerder. “Het liefst waren we naar Herentals getrokken omdat ik daar woon. Maar ofwel was het te klein ofwel te groot. Tot ik hoorde over de site La Corbeille. Toen was het vrijwel meteen beklonken.”

HIS beschikt er over een magazijn van 250 vierkante meter met daarboven 170 vierkante meter bureauruimte, die nu plaats biedt aan 3 mensen maar waar ruimte is voor 6. “We hebben op de groei gekocht”, meldt Dirk Dierckx. En groeien doet het bedrijf, intussen al naar 17 medewerkers. De omzet nam afgelopen jaar met 20% toe.

Engelstalige versie
De onderneming is gespecialiseerd in industriële schoonmaak en actief over heel België. “Voor Decathlon bijvoorbeeld hebben we een nationaal contract voor de reiniging van de luchtkanalen. De sectoren waarin we actief zijn, zijn breed. Van farma tot automotive. Let op, we doen geen gewoon reinigingswerk. We zeggen altijd: waar de poetsvrouw stopt, begint ons werk.” Voor Belgische klanten zijn medewerkers van het bedrijf ook al eens actief in het buitenland. “In onze buurlanden liggen nog mogelijkheden”, weet de zaakvoerder.

Vrijdag 7 juli heeft het bedrijf zijn relaties uitgenodigd voor een officiële opening van de nieuwbouw.