Hinder voor verkeer Hoogstraten-Antwerpen door werken op E19

© AWV

© AWV

Vrijdag 5 augustus start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werkzaamheden op de E19-snelweg tussen Sint-Job-in-’t-Goor en Brecht in de richting van Nederland. Zowel het wegdek als de vangrails worden over een afstand van 8 km vernieuwd. Om de hinder te beperken wordt er dag en nacht gewerkt, zo ook tijdens de weekends.

Het wegdek van de E19 tussen de op- en afritten van Sint-Job-in-‘t-Goor en Brecht is dringend aan vervanging toe. AWV begint daarom op 5 augustus met de vernieuwing van alle rijstroken in de richting van Nederland, inclusief de pechstrook. Over de hele lengte van de werfzone wordt de toplaag asfalt opgebroken en heraangelegd. Op sommige plaatsen worden ook de onderlagen aangepakt. De metalen vangrails ruimen plaats voor betonnen veiligheidsconstructies en er komen overal nieuwe wegmarkeringen.

Versmalde rijstroken
De werken met de meeste hinder worden ’s nachts en in de weekends uitgevoerd. Tijdens de week kan het verkeer overdag in beide richtingen altijd over twee rijstroken, hetzij via de pechstrook en/of via een doorsteek naar een rijstrook van de tegenovergestelde rijrichting. In de richting van Antwerpen worden de rijstroken dus ook tijdelijk versmald en over de pechstrook geleid. ’s Nachts en in het weekend is er wel een beperkte doorgang voor het verkeer dat richting Nederland rijdt. Dan is er slechts 1 rijstrook beschikbaar in die richting. Tijdens het eerste weekend van de werken zal, om het plaatsen van de tijdelijke rijbaanafscheidingen mogelijk te maken, ook in de richting van Antwerpen slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking.

De werken duren tot en met 1 september.