Hillewaere schakelt virtual reality in voor verkoop van woningen

poppenhuis[1]Sinds anderhalve maand roept makelaarskantoor Hillewaere, met hoofdkantoor in Oud-Turnhout, de hulp in van virtual reality om woningen aan de man te brengen. Met een speciale camera worden binnen- en buitenkant gefotografeerd, de beelden aan mekaar gezet en via de website kan de bezoeker als het ware doorheen het pand wandelen en de plattegrond bekijken. “Voor mij is dit een revolutie in de vastgoedsector”, zegt gedelegeerd bestuurder Roel Druyts.

De technologie achter de 3D-voorstelling is afkomstig uit de Verenigde Staten. “We houden internationaal de vastgoedbeurzen in het oog. Toen we dit leerden kennen, hebben we meteen beslist om het te gaan gebruiken”, aldus Roel Druyts, die vermoedt dat er in ons land nog maar weinig andere makelaars mee aan de slag zijn.

Speciaal fototoestel
Sinds anderhalve maand krijgen zowat alle nieuwe panden in portefeuille een voorstelling via de nieuwe techniek. “We hebben een eigen fotograaf in dienst om alle panden te fotograferen en kochten een speciaal fototoestel voor deze toepassing. Na het maken van de foto’s worden die geassembleerd en zetten we het resultaat online. De websitebezoeker kan op een zeer gebruiksvriendelijke manier door de woning stappen en alle kamers in detail bekijken. Hij kan ook uit het interieur treden en plattegronden en de opbouw van de woning bekijken.” De toepassing is ook bruikbaar via smartphone en tablet.

Hillewaere is verrast over het resultaat. “We hebben nu ruim 20 woningen op de nieuwe manier voorgesteld en stellen op de website een verhoogd aantal views vast. Meer zelfs, de helft van de panden is al verkocht en dat is echt wel snel. Omdat mensen op de site de woning al in detail hebben kunnen bekijken, stijgt ook de kwaliteit van de plaatsbezoeken. Wie nog een bezoek ter plaatse wil, is sowieso sterk geïnteresseerd”, besluit Roel Druyts.