Hillewaere Groep, pas verhuisd naar de Parklaan in Turnhout, bundelt de krachten met de landelijke adviesketen hypotheek.winkel en opent een nieuw hypotheek.punt. Experts geven er onafhankelijk advies over woonleningen, inclusief een berekening van fiscale voordelen en de impact op het maandelijks gezinsbudget.

Wie een huis wil kopen of bouwen start meestal een tocht langs een aantal banken. Dat vergt niet alleen een behoorlijke tijdsinvestering maar door de uiteenlopende leenformules en rentevoeten is het niet altijd even eenvoudig om de werkelijke kost van een lening te becijferen. Adviseurs van hypotheek.punt brengen klaarheid.

Beste formule
“Door via een onafhankelijke adviesketen te werken, wordt het voor potentiële huizenkopers mogelijk om alle mogelijke kredieten correct te vergelijken en een formule te kiezen die het beste bij hem of haar past”, zegt Rudi Mangelschots van Hillewaere en de verantwoordelijke voor hypotheek.punt. “Uiteindelijk kunnen wij alle actuele informatie over hypothecaire kredieten van 25 banken verzamelen en die overzichtelijk en objectief ordenen.”

Hypotheek.winkel bestaat al 15 jaar en heeft 116 vestigingen verspreid in Vlaanderen.

“Ons advies varieert van het opstellen van het financieel plan tot het bespreken van het effect van een gekozen kredietformule op het maandbudget en de fiscale voordelen. We begeleiden de mensen van A tot Z. Niet alleen op administratief vlak bij de bank of notaris, maar bijvoorbeeld ook  bij het invullen van de belastingaangifte”, aldus Benny Van Bylen van hypotheek.punt.