Hillewaere Verzekeringen uit Turnhout gaat in zee met LoJack, een track&trace systeem waarmee bijna alle gestolen wagens worden teruggevonden. Het werkt met verborgen zenders, radiogolven en privédetectives en bewees zijn nut al met de onderschepping van 2 gestolen Land Rovers in de haven van Antwerpen.

Bij een diefstal activeert LoJack een speciale zender die in de wagen zit verborgen zodat die signalen uitzendt via een unieke radiofrequentie. Met behulp van speciale antennes gaan privédetectives meteen je auto opsporen.

Alternatief
Roel Druyts, CEO van Hillewaere Verzekeringen: “Zeker niet alle nieuwe technologieën zijn even onfeilbaar. Zo merken we al een tijd op dat dieven sommige ‘track and trace’-toestelletjes vrij eenvoudig en snel kunnen ‘jammen’ of ontregelen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief, en als je wereldwijd gaat kijken kom je dan uit bij LoJack. Momenteel zijn we 1 van de eerste Belgische makelaars die met dit systeem werken.”

Gespecialiseerde technici plaatsen een zender op een geheime plek in je wagen. De ene keer is dat in de voering van 1 van de zetels, de andere keer in de bumper of het plafond. De plaatsing gebeurt op een anonieme plek zodat ook de garagist niet weet waar de zender zit. “Al 3 klanten van ons moesten een beroep doen op de dienst”, aldus nog Roel Druyts. “In alle 3 de gevallen werden hun wagens opgespoord en tijdig onderschept.”

In de Antwerpse haven zaten 2 gestolen Land Rovers verborgen in trucks achter een berg banden en elektronica. Omdat het Lo-Jack-systeem maar signalen bleef uitsturen, gingen de vrachtwagens door een X-rayscanner, die de verborgen plaats aanduidde.

Verzekeringsmaatschappijen eisen bij dure wagens vaak een track&trace-systeem. Hillewaere geeft vanaf nu de voorkeur aan LoJack.