HIB-label voor Schellekens uit Gierle

Schrijnwerkerij Schellekens HIBAlgemene Schrijnwerkerij Schellekens in Gierle kreeg het HIB-label van Unizo. HIB staat voor Handmade in Belgium en erkent makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.  

Algemene Schrijnwerkerij Schellekens vervaardigt alle binnen- & buitenschrijnwerk, gaande van keukens, binnendeuren, trappen, kasten op maat tot ramen en daktimmerwerken. Alles wordt in het eigen atelier gemaakt op ambachtelijke wijze. Zaakvoerder Jan Schellekens staat in voor het hele proces van voorbereiding, verwerking van materialen en plaatsing.

Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

In de Kempen werden afgelopen week vier ondernemingen onderscheiden met het HIB-label. Je vindt ze deze week op Made in Kempen.