HIB-label voor Houtambacht

HIB label voor HoutambachtDe onderneming Houtambacht uit Minderhout kreeg het HIB-label van Unizo. HIB staat voor Handmade in Belgium en erkent makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Houtambacht uit Minderhout kreeg dit label omwille van hun vakmanschap en passie, die zich rechtstreeks vertalen in hun product: vloeren, trappen en maatwerk.

Binnen het familiebedrijf zijn sinds 1890 kwaliteit, vakmanschap en service de basis voor de bedrijfsfilosofie. Kennis die opgebouwd is door zes generaties resulteert in een technisch en esthetisch hoogwaardig product. Houtambacht is gespecialiseerd in eiken vloeren, trappen en maatwerk. Het hele productieproces gebeurt in eigen beheer: van de selectie van de bomen tot het plaatsen

Samen met Atelier Schrauwen uit Loenhout richtte Houtambacht “passion for wood” op, een lifestyleplatform waarop alle creativiteit rond hout gebotvierd kan worden. Petra Lievens legt uit: “Vanuit onze passie voor hout in zijn meest veelzijdige vorm ontstaan voortdurend nieuwe ideeën, plannen en verhalen. Met dit platform over hout vertellen we graag aan de rest van de wereld hoe fantastisch veelzijdig hout eigenlijk wel is. Laat je inspireren door de vele verhalen, toepassingen en weetjes over hout.”

Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.