HIB-label voor Bart Keutgens

Decoratie Bart HIBSchilder- en decoratiewerken Bart Keutgens kreeg het HIB-label van Unizo. HIB staat voor Handmade in Belgium en erkent makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Bart Keutgens uit Zoerle-Parwijs (Westerlo) zorgt voor een optimale inkleuring van elk interieur. Deze zogenoemde ‘penseelmanipulator’ specialiseerde zich sinds acht jaren in trompe-l’oeil, muurschilderingen en restauraties van beelden en lijsten. Hij maakt perfecte hout- en marmerimitaties en geeft tevens opleidingen aan geïnteresseerden. Bart volgde verschillende opleidingen bij grootmeesters uit Parijs en Londen en is een van de weinige Belgische gespecialiseerden in het vakgebied.

Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

In de Kempen werden afgelopen week vier ondernemingen onderscheiden met het HIB-label. Je vindt ze deze week op Made in Kempen.