HIB-label voor August Van Miert

Van Miert HIBSchrijnwerkerij Van Miert uit Oud-Turnhout kreeg het HIB-label van Unizo. HIB staat voor Handmade in Belgium en erkent makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

In 1963 richtte August Van Miert zijn schrijnwerkerij op. Sindsdien staat de schrijnwerkerij gelijk aan kwaliteit. Voor elke uitdaging een oplossing, getuige vele projecten tot in Antwerpen. Van renovaties van historische panden tot nieuwbouwprojecten: op een vakkundige manier zorgt Van Miert voor al het houtwerk.

Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

In de Kempen werden afgelopen week vier ondernemingen onderscheiden met het HIB-label. Je vindt ze deze week op Made in Kempen.