Hezemeer breidt horeca uit en vernieuwt receptie

IMG_6657Wellnesscomplex Hezemeer in Laakdal heeft opnieuw de deuren geopend na een grondige verbouwing. In amper 11 dagen tijd werd het horecagedeelte meer dan de helft vergroot en de receptie vernieuwd. Tel daar de bouw van een nieuw siliciumbad en een zoutsteensauna bij en er werd in het afgelopen jaar voor 2,1 miljoen euro geïnvesteerd.

“We zijn een tijd geleden verkozen tot de mooiste sauna van het land. Ik heb de medewerkers gefeliciteerd dat we kampioen zijn gespeeld. Maar nu zetten we een stapje hoger, naar de Champions League”, zegt algemeen directeur Michel Peeters. “We willen onze cirkel groter maken, richting Nederland, Luxemburg en Duitsland. Daar ontvangen we nu al bezoekers van, maar in Nederland en Duitsland zit een nog een groter potentieel. Die willen we naar hier halen met meer comfort.”

Daarvoor werd het restaurant uitgebreid van 128 naar 209 zitplaatsen. Ook de receptie was dringend aan uitbreiding toe. “Toen we 20 jaar geleden begonnen, kregen we 10.000 bezoekers per jaar en hadden we 1 pc bij de incheck. Tegenwoordig ontvangen we jaarlijks 110.000 bezoekers en staan er 3 pc’s. Onze recorddag vorig jaar klokte af op 762 bezoekers.”

Hotel
Intussen liggen de plannen klaar voor alweer een volgend project: een eigen hotel. Michel Peeters: “Het businessplan is klaar maar er is geen haast bij. Opnieuw willen we onze cirkel vergroten. Wanneer we mensen van verder weg willen aantrekken, moeten we die een overnachting kunnen aanbieden. Al lang werken we samen met hotels in de buurt, maar dan moeten klanten zich opnieuw omkleden en met de auto rijden. Wanneer we hen hier kunnen laten overnachten, vergroot dat merkelijk het comfort.”