Het van oorsprong Herentalse Heylen Vastgoed stampt een expertisecentrum rond nieuwbouw uit de grond. Projectontwikkelaars en aannemers kunnen er terecht voor marktonderzoek, juridische begeleiding en het hele verkooptraject.

De verkoop van nieuwbouwwoningen vraagt specifieke kennis. Daarom brengt Heylen Vastgoed die knowhow samen in een aparte nieuwbouwcel. Die adviseert projectontwikkelaars en aannemers over de lokale woonbehoeften en woningprijzen, geeft administratieve en juridische ondersteuning, en organiseert het volledige verkooptraject, tot de verkoop zelf. De nieuwbouwcel blijft nauw samenwerken met de andere diensten van Heylen Vastgoed: de juridische dienst, de verhuurdienst en de verkoopcel.

Enorme troef
Zaakvoerder Johan Heylen: “De grootste uitdaging voor projectontwikkelaars is uiteraard de verkoop. Precies daar hebben we een enorme troef in handen. Want veel eigenaars die via ons hun woning verkopen, zoeken hun nieuwe thuis in de nieuwbouw. Dat zijn stuk voor stuk potentiële kopers voor nieuwbouwprojecten. Vermenigvuldig dat aantal met onze zeven kantoren, en iedereen weet dat we over een waardevol netwerk beschikken.

Onder de naam Vanhencxthoven ging Heylen Vastgoed recent ook al van start met een aparte cel voor exclusieve eigendommen.