Heylen Vastgoed, met hoofdkantoor in Herentals, lanceert onder de naam Vanhencxthoven een submerk voor de verkoop en verhuur van exclusief vastgoed. “We kregen zo’n panden ook wel in portefeuille, maar die gingen wat verloren in de massa”, geeft Cedric Vanhencxthoven, samen met Johan Heylen zaakvoerder van Heylen Vastgoed, als reden om die anders in de markt te zetten.

Vanhencxthoven kreeg een eigen website en straks ook een eigen kantoor in Herentals. “Momenteel breiden we ons kantoor op de Markt in Herentals uit waardoor het in oppervlakte verdubbelt”, legt Cedric Vanhencxthoven uit. “Daarin komt een eigen kantoor voor Vanhencxthoven. Medewerkers zullen ook exclusief voor dit merk gaan werken.”

Unieke behandeling
Vanaf welke waarde de panden naar het luxe segment gaan? “Daar is moeilijk een bedrag op te plakken. Het gaat om de eigenheid van het pand en de regio. Een exclusief pand in Herentals is anders dan in bijvoorbeeld Brasschaat of Schilde. Unieke panden vragen om een unieke behandeling. We begeleiden de verkoop van schatting tot sleutel en voor elke woning stippelen we een individueel traject uit.” Momenteel is er een 15-tal panden in portefeuille.

Vanhencxthoven bouwt als vastgoeddienst voort op de juridische en commerciële expertise van Heylen Vastgoed. Het makelaarskantoor telt 35 medewerkers, verspreid over 7 vestigingen in de provincie Antwerpen.