Brug E313 GROBBENDONKMaandag 21 maart begint een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werkzaamheden aan de brug van de E313-snelweg over de spoorlijn Lier-Herentals ter hoogte van Grobbendonk. Daarbij wordt de noordelijke helft van de brug volledig afgesloten en moet het verkeer over twee versmalde rijstroken. De werkzaamheden nemen 8 maanden in beslag. Het spreekt voor zich dat dit tot extra files zal leiden.

“Het noordelijke brugdeel van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals is dringend aan vervanging toe”, meent het AWV. De zuidelijke helft werd in 2012 al versterkt. De noordelijke brughelft wordt volledig afgebroken, inclusief de pijlers en funderingen, en daarna heropgebouwd. De nieuwe brug zal meteen ook wat breder zijn dan de vorige. Moest de E313 in de toekomst ooit worden verbreed, dan is deze brug hier al op voorzien.

Vanaf maandagavond 21 maart voert de aannemer voorbereidende werken uit om de werf en de bijhorende tijdelijke verkeersafwikkeling voor te bereiden. De aannemer zal dan tijdelijke wegsignalisatie plaatsen, doorsteken maken door de middenberm en betonnen rijbaanafscheidingen plaatsen.

Vanaf dinsdagnacht wordt het verkeer richting Antwerpen doorgestoken naar de rijrichting Hasselt. Vanaf dan rijdt het verkeer tot het einde van dit jaar over twee versmalde rijstroken op één weghelft langs de werf.