Op de eerste zitting van het nieuwe jaar heeft de faillissementskamer bij de handelsrechtbank in Turnhout 5 ondernemingen failliet verklaard.

Asbestverwijdering Spitters bvba, Ketschehoef 9 in Vosselaar, werd gedagvaard door schuldeisers. Het bedrijf was gespecialiseerd in sanering en ander afvalbeheer. Curatoren: Rudi Van Gompel en Tom Robeyns

Nog na dagvaarding valt het doek over KAB-Trading nv, Welvaartstraat 10 in Herentals. De onderneming was actief in het aanbrengen van gespecialiseerde isolatiematerialen. Curatoren: Johan Van Cauwenbergh en Veerle Verhaegen.

Ook L.J.B. Construct bvba, Postelweg 18A in Balen, moet de activiteiten stopzetten na dagvaarding. De activiteiten van de vennootschap waren: handelsbemiddeling en groothandel in gereedschapswerktuigen en diverse bouwmaterialen. Curator: Paul Van Rompaey.

Weber Dirken, Vrijheid 36 in Arendonk, baatte drankgelegenheid ’t Gebouw uit en legde zelf de boeken neer. Curatoren: Jean de Chaffoy en Luc Plessers.

Bernardo Peere Serantes, Wolfsdonksesteenweg 109A in Herselt, runde krantenwinkel ’t Krantje maar zag zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen. Curator: Steven Heylen.

Hier vind je nog meer falingen en stopzetting van ondernemingen in de Kempen.