Al 17 jaar baat Jimmy Michiels restaurant Het Fornuis aan de Kollegestraat in Geel uit maar niet meer voor lang. Tussen dit en een half jaar wil hij verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Pas in Geel. “Het is tijd voor iets helemaal nieuw”, zegt hij.

Sinds kort hangt aan de gevel van het restaurant een bordje ‘Te Huur’ en dat roept natuurlijk vragen op. “De zaak staat over te nemen”, bevestigt de chef en eigenaar. “Er hebben zich al enkele geïnteresseerden gemeld die er uiteenlopende projecten willen starten, van een restaurant tot een koffiebar. Tot dusver is nog niets heel concreet.”

Het Fornuis staat tot een eind buiten Geel bekend om zijn prima keuken. Geen sterrenzaak maar op gastronomische leest geschoeid. “Ik heb nood aan een nieuwe uitdaging”, bekent Jimmy Michiels.

Nieuwe naam
Hij kocht een oud herenhuis aan de Pas in Geel dat hij momenteel omvormt naar een eetgelegenheid. “Er moet nog heel wat afwerking gebeuren en dat neemt zeker nog enkele maanden in beslag. Wanneer we effectief verhuizen staat nog niet vast. Dat hangt ook af van de overname van de huidige zaak.”

Wat wel vast staat, is dat de nieuwe zaak een andere naam krijgt. “We werken aan een volledig nieuw concept met ook een andere naam. Die hebben we intussen maar maken we nog niet bekend.”

Gisteren meldden we al dat de vlakbij gelegen Gasthuishoeve failliet is verklaard. Wie een horecazaak in de buurt van de Sint-Dimpnakerk in Geel wil beginnen, heeft dus meer dan 1 keuze.